Goedkope trouwringen: het is niet langer een illusie

met goedkope trouwringen kun je flink besparenVeel mensen stappen in het huwelijksbootje. Niet alleen om het feest wat daaraan gekoppeld is, maar vooral om de liefde met een ander te bevestigen. Daarnaast is het bureaucratisch gezien ook een stuk eenvoudiger om te trouwen, zeker wanneer u al kinderen heeft. U kunt dan namelijk veel zaken gemakkelijker regelen. Maar hoe zit het met de kosten die komen kijken bij een bruiloft? Is het mogelijk om goedkoop te trouwen? Dat waarschijnlijk niet, maar veel dingen, zoals trouwringen, kunnen wel steeds minder duur aangeschaft worden. Goedkope trouwringen zijn niet langer een illusie.

Waarom trouwringen?

De trouwring wordt gedragen als teken van de eeuwige trouw die u aan uw partner belooft. Waarom dan een ring, denkt u vast. Die geschiedenis is niet helemaal te herleiden. Ik kan u wel even de feiten rond trouwringen vertellen. Zo wordt een trouwring gedragen om de ringvinger. Gebruikelijk is het om de trouwring aan de linkerhand te dragen. De reden hiervoor is dat de linkerhand dichter bij het hart is. Deze wijsheid komt overigens uit het oude volksgeloof. Overigens dragen protestanten en orthodoxen de trouwring aan de andere, rechter hand. Een veelvoorkomend gebruik bij mensen die hun partner verliezen, is het dragen van de ring van die partner. Vaak achter de eigen trouwring.

Alternatieven voor de trouwring

Steeds vaker bedenken mensen alternatieven voor een trouwring. Wat tegenwoordig veel gebeurt, is dat mensen een tatoeage laten zetten op hun lichaam. Sommige mensen die dit doen laten die tatoeage zetten op de plek waar de trouwring normaal zou zitten. Andere mensen laten op een willekeurige, andere plek een tatoeage zetten. Vaak bestaat de tatoeage uit een afbeeldingen, de namen van de personen en de datum van het trouwen. Sommige mensen hechten helemaal geen waarde aan een trouwring of tatoeage. Voor hen is het trouwen al een bevestiging voor de liefde.

De aanschaf van trouwringen

Vroeger kochten de mensen hun trouwringen bij de juwelier. Nog altijd is deze specialist een plek waar veel mensen heen gaan om een trouwring aan te schaffen. Toch constateer ik de laatste jaren een verandering. Steeds meer mensen zoeken naar alternatieven. Enerzijds omdat zij op zoek zijn naar goedkope trouwringen en anderzijds omdat zij liever alles in eigen hand houden. Bij een juwelier ben je toch een beetje overgeleverd aan de verkoper. Hij of zij probeert u mogelijk te beïnvloeden en in plaats van de goedkope trouwringen, smeert hij of zij u toch nog even een duurdere variant aan. Vandaar dat het internet een steeds populairdere plaats wordt om goedkope trouwringen aan te schaffen.

Vaak een goede service

De webshops die trouwringen aanbieden, leveren vaak een goede service. Uiteraard maken zij de trouwringen op maat, zodat u niet met een te grote of te kleine trouwring wordt opgezadeld. Goedkope trouwringen zijn overigens helemaal niet slecht van kwaliteit. De kans dat u goedkope trouwringen vindt die voor het grootste deel uit echt goud of zilver zijn gemaakt, is natuurlijk wel klein. Maar wie maalt daar om als de aanschafprijs een paar honderd euro lager ligt?